woensdag 16 maart 2011

De Natuurspeeltuin

Als je in je vroegste jeugd mocht schobberen aan de dijk met rubber laarzen en ketelpakkie aan, dan kan je wel begrijpen dat een natuurspeeltuin voor kinderen een uitdaging vormt, zegt meneer van Gemeren.


Vlakbij drie basisscholen in Puttershoek is een plek gevonden waar kinderen kunnen spelen in de natuur en waar natuur zich kan ontwikkelen. Hier zie je hoe  een knuppelpad is aangelegd op een natuuroever nabij de moeraszone. In de heuvel er tegenover ligt een tunnel om door te kruipen. Een boomstam  verbindt oevers. Het water, zand, klei, bomen en struiken zijn de speeltoestellen waarmee kinderen zich moeten vermaken, net zoals in vroeger tijden. Onderzoek leert dat dit belangrijk bijdraagt aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind.
Om naast de oude bomen een grotere variatie  aan soorten te krijgen zijn vandaag door de schooljeugd knotwilgen, een walnoot, winterlinde en een tamme-en paardenkastanje geplant m.m.v. vrijwilligers van het HWL en medewerkers van de gemeente Binnenmaas. Vooraf werd op de scholen door een vrijwilliger van het HWL verteld over bomen en struiken en het belang daarvan voor de natuur.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten