donderdag 24 maart 2011

Natte Staart

Naast natuurgebied De Staart in Oud-Beijerland ligt in het Spui de Natte Staart. Een oorspronkelijk ontstaan grasgors wat opnieuw is aangelegd. De  andere begroeing en andere plantensoorten geven dit stukje kunstmatige natuur een mooie aanblik, vooral tegen de strakblauwe hemel met een zonnetje. Het getijde water zorgt voor eb en vloed. Vogels en andere diersoorten 


zijn de(tijdelijke) bewoners van dit stukje natuur. De Noordse Woelmuis is hier gesignaleerd. Deze oogt als grote muis, als een klein bevertje met ronde staart. Het leefgebied van de woelmuis beperkt zich tot de Wadden en de Hoeksche Waard en is dus maar erg klein. Daarom is de Natte Staart niet toegankelijk gemaakt. Probeer met de verrekijker te ontdekken wat er is te zien.

1 opmerking:

  1. Helaas... Door dit 'mooie' plekje te creƫren zijn de kleine slootjes die ervoor waren verdwenen.. Juist deze slootjes waren het leefgebied van padden en salamanders. Met name de salamanders vond je alleen hier en niet in de wijk. Zo jammer, dat deze dieren plaats hebben moeten maken..

    BeantwoordenVerwijderen