woensdag 12 oktober 2011

Senioren Orkest Hoeksche Waard

Het Bejaarden Orkest Hoeksche Waard werd op initiatief van de heer A. Goudswaard als secretaris van de Algemene Bond voor Ouderen, afdeling 's Gravendeel op 17 oktober 1981 opgericht. Contacten werden gelegd via de Federatie van muziekverenigingen in de Hoeksche Waard teneinde een oproep te doen aan alle 55-jarigen en ouder om toe te treden tot dit bejaardenorkest. De muzikale leiding werd door Nico van Oudheusden vanaf het ontstaan op zich genomen.
Deze veelzijdige musicus studeerde aan het Rotterdamsch Conservatorium en is tevens vaste organist in de NH Kerk te Puttershoek en dirigent van Harvano.
Op 15 oktober werd het 30-jarig bestaan van het inmiddels Senioren-Orkest 'Hoeksche Waard' gevierd met een Jubileumconcert in de Gereformeerde kerk te Puttershoek m.m.v. Harvano uit Oud Gastel en zangeres Suzanne Kops. Presentatrice Marion van der Veer praatte het gevarieerde programma, wat veelal bestond uit muziek van Musical en Pop vlot aan elkaar. Zij complimenteerde de dirigent, die op 07 januari 2012 tijdens het Nieuwjaarsconcert afscheid neemt van het SOHW en wordt opgevolgd door Bram Fortuin uit Maasdam, om zijn enthousiasme. Het orkest bestaat uit 53 mannen en vrouwen, er wordt tweewekelijks gerepeteerd in het clubgebouw van De Bazuin te Oud-Beijerland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten