zaterdag 23 april 2011

De Kikkershoek

De Kikkershoek is een akkerbouw-en fruitteeltbedrijf van 70 ha aan de Maasweg in Mijnsheerenland, tevens Agrarisch loonbedrijf L. van Kampen. De producten die zij telen worden dagelijks in de plattelandswinkel in de boerderij verkocht tussen 09.00 en 18.00 uur. Deze varieren van aardappelen, groenten en appelen en appelsap van eigen fruit.
De moeder van Jeanet Dekker werd op deze boerderij geboren, waar Jaenet nu met man en 2 zonen als moderne boerin kortgeleden een boerderij-automaat heeft geplaatst. Ze denkt nog na over een andere naam. Hieruit kunnen passanten een sapje of vergeten aardappelen trekken.
Tussen het gerst op het land ontdekten we een nest van Scholeksters, heel bijzonder want normaal liggen er maar 3 eieren in zo'n nest. Misschien dat de smeerwortel de plaats aangenamer maakt. 
Haar vader woont een kilometer verder die zij nu per kano kan bezoeken. Kortgeleden is van een gedeelte van het tussenliggende land Vlietproject gemaakt wat alleen  te bezoeken is op 14 mei a.s. en waarover ik een aparte pagina zal schrijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten