zaterdag 23 april 2011

De Zonnebloem

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor langdurig zieken en hulpbehoevenden. De afd. Oud-Beijerland bestaat dit jaar 20 jaar. Er ging een uitnodiging uit naar de clienten om dit te vieren in gebouw Maranatha.
Nel van Nimwegen zag een kraam van De Zonnebloem Strijen en werd ingezet als vrijwilliger bij een dagtocht. Dit beviel zo goed dat zij werd gevraagd een afdeling op te richten in Oud-Beijerland. Actie werd gevoerd om vrijwilligers te werven, de vlaggen en spandoeken zorgden voor donateurs.
Jacques van Egeraat was vervolgens de motor die de afdeling liet draaien waar inmiddels 150 ingeschreven gasten genieten van een winkelreisje, een uitstapje, paas/kerststukje maken, Sinterklaasfeest vieren of een bijeenkomst met koffie en een drankje. Het bezoekwerk is een belangrijk onderdeel voor de 40 vrijwilligers. Met een Zonnebloemgast wordt een praatje, een wandeling of een bezoek aan de markt gebracht. Regionaal gaan er vrijwilligers met minder mobiele en rolstoelgebonden mensen op vakantie.


Het feest werd een vrolijke jubileumviering met liedjes, gedichten, sketches en een echte modeshow van vrijwilligers. Ook de keuken werd bemand door een groep vrijwilligers die de gasten voorzagen van koffie met een Zonnebloemcake, een drankje en een overheerlijk koud buffet. De dag werd besloten met thee en het Zonnebloemlied.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten