zaterdag 9 april 2011

Muziekverenigingen - 1

Een van de twee Muziekverenigingen in Oud-Beijerland is de Kon.Erkende Chr.Muziekver. De Bazuin, opgericht  op 30.08.1929. Zij zijn sinds 1991 gehuisvest in het gymlokaal van de voormalige Keucheniusschool aan het Laningpad nr. 2.
De vereniging bestaat uit een harmonie orkest sinds 1985, daarvoor was het een fanfare orkest. De drumband werd in 1953 opgericht en is sinds 1989 een slagwerkensemble. Tot dat jaar was er vanaf 1965 een majorette peloton, minirettes en supermini's. 
Door de enorme toeloop van jeugd werd een leerlingorkest gevormd, een samenspeelgroep en een blokfluitgroep. 
Een van de jaarlijkse evenementen is het Voorjaarsconcert. Dit werd gehouden in de aula van de Rijksscholengemeenschap op 19 maart 2011. Dit jaar geheel in het teken van sprookjes en magie. Met vertoning van het wereldberoemde Disneykasteel en met medewerking van musicalster Brigitte Heitzer werd het publiek meegenomen naar 'a fantasy world'.
Filmmuziek werd afgewisseld met het opzwepende ritme van de samba, een bijdrage van het slagwerkensemble. Ieder filmthema werd voorafgegaan door een korte bijpassende toneelscene, gespeeld door leerlingen van de Junior Musical Academy uit Oud-Beijerland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten