dinsdag 19 april 2011

Europees Parlement

Als hobby een bus aanschaffen en er leuke ritten mee maken. Dat doet Bram den Hartog uit Oud-Beijerland. Ster reizen staat er op zijn nieuw aangeschafte bus. Het zit heel confortabel en daar weten ze bij SSO dan ook prima gebruik van te maken middels het Activiteitenplatform 55+. 
Woensdag 13 april ging de reis naar het Europees Parlement in Brussel. Een Europarlementarier vertelde er over zijn werkzaamheden en legde uit dat er 1 week per maand vergadert wordt in Straatsburg. Omdat hij ontwikkelingssamenwerking in zijn pakket heeft reist hij de hele wereld over. Zijn werkzaamheden zijn divers waarbij er soms 2 of 3 vergaderingen samenvallen. Hij loopt dan van de ene naar de andere vergadering en wordt door zijn staf op de hoogte gebracht en gehouden. Zijn secretaresse zorgt dat zijn agenda wordt volgeboekt en zijn personal coach zorgt dat hij het volhoudt, want er wordt gewerkt van 's morgens 08.30 uur tot 's avonds 19.00 uur. Zo mogelijk weekends vrij. 
Wij mochten even plaatsnemen op de tribune in het Parlement waar we uitleg kregen over de gang van zaken.

Sinds 1979 kiezen wij elke vijf jaar vertegenwoordigers in het Europees Parlement. Er zijn 736 leden afkomstig uit de 27 lidstaten van de EU, 25 daarvan vertegenwoordigen Nederland.  Tolken zorgen dat er direct wordt vertaalt. De taal die zij niet spreken wordt door eigen tolken in Frans, Duits of Engels vertaalt en daarna naar de desbetreffende talen vertolkt. De voertaal wordt steeds meer Engels.
Een lunch onderweg vulde de hongerige magen, waarna we weer veilig in Oud-Beijerland werden afgeleverd. 
De volgende reizen staan gepland; 24 mei naar Huize Doorn en militair luchtvaartmuseum Soesterberg, 14 september een reisje Groesbeek Iconen atelier en proeverij in de Wijnhoeve, 1 november Delft Nusantara museum Indonesie, winkelen en Porceleyne Fles. Vervoer, lunch en entree gelden zijn inbegrepen bij de prijs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten